Webdesign vs. webontwikkeling

Het verschil uitgelegd tussen webdesign en webontwikkeling.

Webdesign vs. webontwikkeling

Geplaatst op door Kristian Pars

Als we naar de cijfers kijken blijkt het zoekvolume op Google naar webdesign maar liefst zestig keer zoveel als het zoekvolume naar webontwikkeling. In de meeste gevallen zijn beide zoekopdrachten gericht op het laten maken van een website. Toch het is goed om te weten dat er een verschil is tussen beide begrippen.

Het gaat hierbij om een soort van pars pro toto, Latijns voor deel voor het geheel. Je noemt hierbij een deel in plaats van het geheel. Een mooi voorbeeld hiervan is 'een vloot van 20 zeilen', hiermee wordt natuurlijk bedoeld 20 schepen in plaats van enkel de zeilen.

Webdesign betekent het ontwerpen en vormgeven van websites. Anders gezegd worden de looks-and-feels van een website hier bepaald. Denk hierbij aan de globale opmaak zoals het kleurgebruik en de plaatsing van elementen.

Webontwikkeling is een verzamelnaam voor alles wat met het realiseren van een website te maken heeft. Dit omvat het webdesign en het schrijven van code zodat de website functioneel wordt in lijn met de doelstellingen die zijn gesteld.

Tags: Kennis

Andere blogs