Een veilig internet als standaard

TLS beveiligde websites worden steeds belangrijker.

Een veilig internet als standaard

Geplaatst op door Publanda

Is dit het einde van http? Sinds kort geeft Google Chome aan wanneer een website niet beveiligd is, op het moment dat je ergens in wilt loggen. Chrome geeft deze melding omdat de gegevens die je op deze pagina kunt invoeren (bijvoorbeeld: gebruikersnaam en wachtwoord) onversleuteld worden verstuurd naar de server. Dit brengt een belangrijk veiligheidrisico met zich mee: de gegevens kunnen worden onderschept door kwaadwillenden. Hoewel veel internetgebruikers staan niet stil bij veiligheidrisico's op het internet, heeft de melding 'Niet veilig' heeft directe gevolgen voor de conversie van een website of webshop. Door de bezoekers voor dit risico te waarschuwen wordt actief aangestuurd op een veilig internet als standaard.

Wij adviseren klanten de website te voorzien van een TLS certificaat. Dit houdt in dat er een beveiligde verbinding tussen de bezoeker en de server tot stand komt. Wat nu http is wordt dan https. Je bezoekt de website van Publanda standaard via https. In browsers komt dan een slotje voor de url te staan. Dit geeft naast een betere beveiliging ook extra vertrouwen van bezoekers. 
 
Wil je weten wat Publanda voor jou kan betekenen in een TLS certificaat. Neem dan contact met ons op via 050 234 000 of stuur ons een e-mail.

Tags: Kennis TLS

Andere blogs